Erasmus+ Dánia

admin küldte be 2023. 10. 13., p – 21:29 időpontban

Iskolánk ápoló, kisgyermekgondozó, -nevelő és gyógymasszőr tanulói dániai szakmai gyakorlatra adhatják be pályázatukat. A dán partnerrel 2016 óta Jágerné Majoros Éva tartja a kapcsolatot, ő végzi a tanulók felkészítését és kíséri a kiválasztott tanulókat Nykobing Falster után Aarhus, városába idősotthonba illetve bölcsődébe, ahol a tanulók 4 hetes szakmai gyakorlatot töltenek.

A pályázat célja, hogy a kiutazó tanulók és kollégák megismerhessék egy másik ellátórendszer sajátosságait, és azt kritikailag összehasonlítva a hazai gyakorlattal, látókörük bővüljön és szakmai tudásuk gyarapodhasson. Szabadidejükben ismeretségeket köthetnek fiatalokkal, szakmabeliekkel, sportolhatnak, szórakozhatnak, utazhatnak. Tanulóink eljutottak így Nykobing Falsterből Roskildébe, Koppenhágába, Malmöbe, Aarhusból pedig Aalborgba, Bilundba és sok más helyre is. Természetesen nyelvgyakorlás szempontjából is hasznukra válik a kint töltött időszak, erről és szakmai tapasztalataikról hazatérve számot is kell, hogy adjanak.

A tanulói ösztöndíjak mellett kollégáinknak is lehetőségük nyílik utazni: ők 10 napos szakmai programon vehetnek részt az ottani szakképző intézményben, a SOSU-ban és a gyakorlati helyeken, a kapcsolódó hétvégéken pedig szabadon utazhatnak. Voltak, akik Frederiksberget, voltak akik a kronborgi Hamlet-kastélyt, voltak, akik Skagent, Dánia legészakibb pontját tűzték ki hétvégi uticéljukul.